'Wereldster' Balotelli zorgt voor 'transfer met gouden letters' in Turkije

'Wereldster' Balotelli zorgt voor 'transfer met gouden letters' in Turkije

07-07-2021 18:34 Laatste update: 18:45
17

Mario Balotelli is weer onder de pannen. De dertigjarige Italiaanse spits heeft een contract voor drie jaar getekend bij Adana Demirspor, een ambitieuze nieuwkomer in de Turkse Süper Lig.

Balotelli was enkele dagen clubloos, maar heeft dus weer een nieuw avontuur te pakken. Vorig seizoen kwam Super Mario uit voor AC Monza, dat uitkomt in de Italiaanse Serie B. Dat avontuur werd echter geen groot succes voor Balotelli: hij werd meerdere keren in het seizoen geplaagd door blessures, scoorde zes keer in competitieverband én liep promotie naar de Serie A mis.

De 36-voudig international wordt groots aangekondigd door de Turkse club. 'Vandaag heeft er een transfer plaatsgevonden die met gouden letters in de geschiedenis van Adana Demirspor zal worden geschreven', valt te lezen in de verklaring. 'Wereldster Mario Balotelli heeft een driejarig contract bij ons getekend.' Balotelli werd met zaakwaarnemer Mino Raiola welkom geheten bij de promovendus, die zich al versterkte met Younès Belhanda en ook PSV'er Bruma in het vizier zou hebben.

Het is de tiende club in de carrière van het enfant terrible. In het verleden kwam hij onder meer al uit voor Liverpool, Manchester City en Internazionale.