Ten Hag verwacht nieuwe verrassing: 'Ajax heeft topjeugdopleiding'

Ten Hag verwacht nieuwe verrassing: 'Ajax heeft topjeugdopleiding'

07-07-2021 19:08
64

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht opnieuw de vruchten te plukken van de Amsterdamse jeugdopleiding. Hij voorspelt dat er weer minimaal één talent in de voorbereiding zijn kans gaat pakken bij de landskampioen.

"We hebben heel veel internationals, dus heel veel spelers zijn er niet bij. Maar Ajax heeft een topjeugdopleiding en er komen elke keer weer jonge spelers naar voren", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. Hij nam de nodige talenten op in zijn 29-koppige selectie voor het trainingskamp in De Lutte. "We kunnen deze weken mooi benutten om ze te bekijken en te beoordelen, om te zien wat ze in hun mars hebben. Of ze al kunnen aanhaken of dat ze nog een tussenfase nodig hebben, met een extra leerjaar bij Jong Ajax."

Ten Hag is hoopvol. "Ieder jaar is er wel een speler naar voren gekomen: in het eerste jaar Mazraoui, in het tweede jaar Dest en in het derde jaar Rensch. Ik hoop - en verwacht eigenlijk ook wel een beetje - dat het dit jaar weer het geval zal zijn. Ik heb zeker het vermoeden dat opnieuw iemand kan opstaan. Ik kan nog niet precies duiden welke speler dat is. We hebben aantrekkelijke spelers die talentvol zijn, maar die ook nog veel moeten leren. Als wij ze als staf op de juiste manier ondersteunen, dan gaat er weer eentje boven komen drijven, of hopelijk twee of drie."