'Heerenveen bereikt akkoord met Manchester City en huurt toptalent twee jaar'

'Heerenveen bereikt akkoord met Manchester City en huurt toptalent twee jaar'

Gepubliceerd: woensdag 7 juli 2021 om 19:35wo 07-07-2021 om 19:35

SC Heerenveen heeft beet: Filip Stevanovic komt op huurbasis over van Manchester City. Dat meldt Voetbal International. De achttienjarige vleugelaanvaller strijkt voor twee seizoenen neer in het Abe Lenstra Stadion.

De Premier League-kampioen betaalde een halfjaar geleden naar verluidt 8,5 miljoen euro voor Stevanovic, die al de nodige ervaring heeft. De Servische jeugdinternational speelde in eigen land al 72 duels voor topclub Partizan Belgrado. Hij kan zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten.

Heerenveen en City hebben al een akkoord bereikt, weet VI. Stevanovic moet nog wel de medische keuring ondergaan bij de Friezen, die Serie A-club Genoa aftroeven. De nummer twaalf van het voorbije Eredivisie-seizoen lijkt met de komst van het toptalent in te spelen op het vertrek van huurlingen Oliver Batista Meier en Ulysses Llanez. Ook Mitchell van Bergen heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe stap.

Stevanovic is na Xavier Mous en Milan van Ewijk de derde versterking voor het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Johnny Jansen begint op 13 augustus aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws