LIVE-discussie: Southgate verrast weer met basisplaats Saka, Denen ongewijzigd

LIVE-discussie: Southgate verrast weer met basisplaats Saka, Denen ongewijzigd

07-07-2021 19:50
132

Engeland begint met een opvallende wijziging aan de clash met Denemarken in de halve finale van het EK. Bondscoach Gareth Southgate kiest voor Bukayo Saka, die de vervanger is van Jadon Sancho.

Het is de enige wijziging bij The Three Lions ten opzichte van de overtuigende 4-0 zege op Oekraïne in de kwartfinale. Saka vormt een voorhoede met Raheem Sterling en Harry Kane, die in Rome twee keer het net wist te vinden. Het middenveld bestaat opnieuw uit Declan Rice, Kalvin Phillips en Mason Mount. Onder meer Jack Grealish en Phil Foden nemen naast Sancho op de bank plaats.

Voor Denemarken begon het toernooi dramatisch met de hartstilstand van Christian Eriksen, maar inmiddels is er een heus sprookje ontstaan. Bondscoach Kasper Hjulmand ziet dan ook geen enkele reden om te wisselen. Kasper Dolberg, die dit EK drie keer scoorde, moet opnieuw voor de doelpunten zorgen. De oud-Ajacied was onder meer trefzeker in de kwartfinale tegen Tsjechië.

Engeland en Denemarken trappen om 21.00 uur af op Wembley. De winnaar neemt het in de finale op tegen Italië, dat dinsdag na strafschopen won van Spanje.

De opstellingen

Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane.

Denemarken: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger Larsen, Höjbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard