Vroege goal Sinisterra, twee gemiste penalty's in Oostenrijk: Feyenoord wint weer

07-07-2021 20:11 Laatste update: 20:30
60

Feyenoord heeft in Oostenrijk de tweede oefenzege van deze voorbereiding geboekt. De ploeg van Arne Slot won met het kleinste verschil van FC Zürich: Luis Sinisterra maakte al vroeg de eerste en enige treffer in een wedstrijd met twee gemiste penalty's.

Slot wisselde drie basisspelers in ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen AEK Athene. Doelman Justin Bijlow werd vervangen door Ofir Marciano en op het middenveld waren Franco Antonucci en EK-ganger Orkun Kökcü nieuw, ten koste van Mark Diemers en Guus Til. Marciano kreeg al vroeg in de wedstrijd de kans om zich te onderscheiden: Antonio Marchesano mocht – na hands van Marcos Senesi – namens FC Zürich aanleggen voor een strafschop, maar zijn inzet werd gekeerd door de Israëlische Feyenoord-doelman.

Op dat moment stond Feyenoord al met 1-0 voor. Na amper drie minuten wist Sinisterra Zürich-doelman Yanick Brecher al te passeren. In het restant van de eerste helft gebeurde echter niet veel en ook in de tweede helft – Feyenoord had na rust tien nieuwe veldspelers de wei in gestuurd – waren de kansen schaars. Tien minuten voor tijd kreeg Feyenoord de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Na een overtreding op João Teixeira mocht ook Feyenoord een penalty nemen: Róbert Bozeník stuitte echter op Brecher.

Feyenoord kan nu langzaam maar zeker toeleven naar het echte werk. Op 17 juli wordt er nog geoefend tegen Werder Bremen, daarna beginnen de kwalificatierondes voor de Conference League: het Kosovaarse FC Drita of het Montenegrijnse FK Decic is op 22 en 29 juli de tegenstander.