'FC Barcelona wil wonderkind Pedri langer aan zich binden met verbeterd contract'

'FC Barcelona wil wonderkind Pedri langer aan zich binden met verbeterd contract'

07-07-2021 22:10
24

FC Barcelona wil Pedro González López, kortweg Pedri, voor langere tijd aan zich binden. De Spaanse club ziet de achttienjarige middenvelder als 'speciale speler' en wil hem zodoende niet kwijtraken.

Dat meldt de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano. Pedri debuteerde vorig seizoen bij FC Barcelona op het hoogste niveau en is momenteel met Spanje actief op het EK, waar hij indruk maakt. Luis Enrique, bondscoach van Spanje, vergeleek de jongeling eerder zelfs al met Andrés Iniesta.

Het huidige contract van het wonderkind loopt in 2022 af. Barça heeft daarna de optie om het contract met twee jaar te verlengen. De Catalanen zouden echter voornemens zijn om Pedri een nieuw, verbeterd contract voor langere tijd aan te bieden.

Voordat Barcelona dit kan doen, zal de club eerst zijn financiële situatie moeten verbeteren. Het is inmiddels een publiek geheim dat de Catalanen het salarisbudget met vijftig procent moet verminderen om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Spaanse competitie. Of en hoe dit lukt is nog de vraag.