Van Bommel: 'Dat ik bij Raiola zit en hij ook, maakt één en één nog geen twee'

Van Bommel: 'Dat ik bij Raiola zit en hij ook, maakt één en één nog geen twee'

08-07-2021 09:21
34

Mark van Bommel is zoals bekend gecharmeerd van Mohamed Ihattaren, maar of de spelmaker volgend seizoen bij VfL Wolfsburg speelt is afwachten. De Nederlandse trainer van de Bundesliga-club durft niet te zeggen of hij gaat shoppen bij zijn oude club PSV.

"Dat weet je nooit, alles moet passen", zegt Van Bommel in een interview met Voetbal International. Hij geeft toe dat hij een zwak heeft voor Ihattaren. "Mo is top. Als vijftienjarige heb ik hem bij de O19 gehaald en later bij het eerste. Mo is een topspeler die heel veel geld kan gaan opleveren. Maar dat ik bij Mino Raiola zit en hij ook, maakt één en één nog geen twee. We zullen zien."

Van Bommel bereidde zich na zijn ontslag bij PSV goed voor op zijn volgende klus. Helemaal afstand nemen van het voetbal deed hij niet. "Ik ben naar Basel gevlogen, waar ik vijf uur met Ottmar Hitzfeld heb zitten praten. Ik heb met Jupp Heynckes, zijn assistent Peter Hermann, Willem van Hanegem, Ronald de Boer, Dick Advocaat, Bert (van Marwijk, red.) natuurlijk en vele anderen gesproken."

De 44-jarige oud-international kent zijn valkuilen. Om die reden had hij bij PSV graag een ervaren assistent gehad om zaken uit handen te kunnen geven. "Daarom werk ik ook graag in Duitsland. Omdat ik weet dat alles top is geregeld en ik nergens op hoef te letten. Dat is mijn zwakke punt, dat is de realiteit. Dat wist ik bij PSV ook van tevoren, maar die persoon die ik daarvoor bij me wilde hebben, kreeg ik niet. Dat is geen verwijt, maar een constatering."

"Dat stukje Hiddink of Beenhakker waar jij het over hebt, daar heb ik nog mensen voor nodig. Maar gaandeweg ga ik dat leren, omdat het te leren ís. En de bevestiging daarvan heb ik gekregen in de gesprekken die ik heb gevoerd", aldus Van Bommel.