Advocaat in conflict met Feyenoord: 'Zó laag, dit krijgt nog wel een staartje'

Advocaat in conflict met Feyenoord: 'Zó laag, dit krijgt nog wel een staartje'

08-07-2021 11:04 Laatste update: 12:09
393

Dick Advocaat ligt overhoop met Feyenoord. Die onthulling doet de oud-trainer van de Rotterdamse donderdagochtend bij VI EK Live. Het probleem: een niet uitbetaalde bonus voor het behalen van Europees voetbal.

Advocaat leidde Feyenoord afgelopen seizoen via de play-offs naar een plek in de Conference League-voorronde. "Dat is gewoon Europees voetbal", reageert Advocaat in de talkshow. "Daar hebben ze bij Feyenoord een ander idee over: zij vinden Conference League geen Europees voetbal. Dat krijgt nog wel een staartje..."

In het Feyenoord-contract van Advocaat stond dat hij een bonus zou krijgen bij het behalen van Europees voetbal. "Maar daar staat de naam 'Conference League' niet in, want die competitie bestond toen nog niet... Ik moest dit toch even kwijt, want ik vond dat zó laag." Ook de andere stafleden krijgen geen bonus. "Er is contact over, ja. Beweging? Ja, negatieve beweging. Laten we nog maar even afwachten wat eruit komt."

Cor Pot, rechterhand van Advocaat bij Feyenoord, stelt dat iedereen bij Feyenoord al genoeg heeft ingeleverd gedurende de coronacrisis. "Maar het gaat even om het principe, het gaat helemaal niet om het geld", haakt Advocaat in. "We hebben Feyenoord op een heel positieve manier neergezet. Dan vind ik niet dat je het op deze manier moet oplossen."