'Ajax scout Uruguayaanse spits in Mexico na twaalf doelpunten als invaller'

'Ajax scout Uruguayaanse spits in Mexico na twaalf doelpunten als invaller'

08-07-2021 12:21 Laatste update: 12:34
52

Ajax heeft belangstelling voor een Uruguayaanse aanvaller van Tigres UANL uit Mexico. Dat bericht Marca Claro. Het zou gaan om Nicolás López.

Bronnen rond López melden aan Marca Claro dat Ajax de verrichtingen van López op de voet volgt. De Uruguayaanse aanvaller (27) heeft een sterk seizoen achter de rug bij Tigres, maar veel meer dan een invaller was hij vaak niet. In 24 competitiewedstrijden scoorde López twaalf keer. Hij stond tien keer in de basis.

López heeft ervaring in Europa: tussen 2013 en 2016 speelde hij bij achtereenvolgens AS Roma, Udinese, Hellas Verona en Granada. Verder stond hij onder contract bij Nacional uit Uruguay, Internacional uit Brazilië en sinds 2019 bij het Mexicaanse Tigres. Het is niet bekend hoe concreet de Ajax-interesse is: López zou alleen beschikbaar zijn voor een definitieve verkoop.

Ajax nam dit jaar afscheid van twee spitsen: Brian Brobbey (RB Leipzig) en Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk). Trainer Erik ten Hag heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de beschikking over Sébastien Haller en de teruggekeerde Danilo Pereira, terwijl ook Dusan Tadic als spits uit de voeten kan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s