Feyenoord slaat in statement terug naar Advocaat: 'Dit kost ons eerder geld'

Feyenoord slaat in statement terug naar Advocaat: 'Dit kost ons eerder geld'

08-07-2021 12:39
249

Feyenoord betreurt het conflict met Dick Advocaat, maar in De Kuip is men er niet van onder de indruk. De oud-trainer van Rotterdammers zegt recht te hebben op een bonus voor het behalen van Europees voetbal.

Advocaat leidde Feyenoord afgelopen seizoen via de play-offs naar de Conference League-voorronde. "Dat is gewoon Europees voetbal", zei hij donderdagochtend in de talkshow VI EK LIVE. Feyenoord interpreteert het anders: de clubleiding ziet deelname aan de tweede voorronde van de Conference League niet als Europees voetbal.

"Clubs keren bonussen uit op het moment dat je resultaten haalt die ook extra financiën voor de club opleveren. Dat is nu niet aan de orde", vertelt een woordvoerder van Feyenoord aan RTV Rijmond. "De voorrondes Conference League zijn bewust niet in het contract opgenomen, want dit kost Feyenoord eerder geld dan dat het substantieel iets oplevert. Feyenoord betreurt deze gang van zaken, maar ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet."

Advocaat zei bij Voetbal International dat het conflict 'nog wel een staartje gaat krijgen'. "Ik vind dit zó laag. Het gaat niet om geld, maar om het principe. We hebben Feyenoord op een heel positieve manier neergezet. Dan vind ik niet dat je het op deze manier moet oplossen."