'Penaltykiller' ambitieus: 'De uitdaging om voor Feyenoord te spelen is prachtig'

'Penaltykiller' ambitieus: 'De uitdaging om voor Feyenoord te spelen is prachtig'

08-07-2021 15:59
19

Feyenoord-aanwinst Ofir Marciano kijkt terug op een geslaagd debuut: de Israëlische doelman, gehaald als stand-in van Justin Bijlow, bekroonde zijn eerste minuten voor de Rotterdamse club met een clean sheet én gestopt penalty tegen FC Zürich.

"Als er een kans komt, moet ik er klaar voor zijn om die te grijpen", zegt de 31-jarige doelman tegen RTV Rijnmond. "Voor mij gaat het niet om eerste of tweede doelman. Het draait om verbeteren." Marciano, die overkwam van het Schotse Hibernian, heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap. "De uitdaging om voor een grote club als Feyenoord te spelen is prachtig. Ik wil mezelf iedere dag bewijzen, er staan als de club mij nodig heeft."

Bij zijn officieuze debuut keerde Marciano direct een strafschop. "Ik ben blij dat ik die indruk heb achtergelaten dat ik een penaltykiller ben. Hopelijk stop ik er nog meer dit jaar", zegt hij met een glimlach. Marciano heeft het naar zijn zin op het trainingskamp in Oostenrijk. "We hebben goede dingen laten zien. Ik ben blij dat ik dat ook over mezelf kan zeggen."