Makkelie krijgt Mourinho over zich heen: 'Op dit niveau, ik begrijp er niets van'

Makkelie krijgt Mourinho over zich heen: 'Op dit niveau, ik begrijp er niets van'

08-07-2021 13:58
47

De beslissing van Danny Makkelie om Engeland een penalty toe te kennen in de verlenging van de halve finale tegen Denemarken houdt de gemoederen bezig. José Mourinho begrijpt er niets van.

De Portugese trainer, die donderdag wordt gepresenteerd bij AS Roma, had bij talkSPORT maar drie woorden nodig voor de beslissing van Makkelie. "Denemarken is bedrogen", zei hij. Mourinho vond het 'nooit een penalty'. "Deze beslissing van de scheidsrechter, op dit niveau, ik begrijp er niets van. Maar nog minder begrijp ik de VAR, die de scheidsrechter niet even naar het scherm roept."

De VAR van dienst was Pol van Boekel. In Nederland reageerden ESPN-analisten Kenneth Perez en Arnold Bruggink vernietigend. 'Hans Anders voor team Makkelie', tweette Perez. 'Engeland terecht naar de finale - maar shame on team Makkelie.' Bruggink wees naar het thuisvoordeel van Engeland. 'Dan gaat een scheidsrechter dus gewoon overstag als je het maar blijft proberen.'

Makkelie wees in de 102e minuut van Engeland - Denemarken naar de stip na een vermeende overtreding op Raheem Sterling. De penalty werd in twee instanties benut door Harry Kane.