Toornstra begint aan achtste seizoen bij Feyenoord: 'Echt mijn club geworden'

Toornstra begint aan achtste seizoen bij Feyenoord: 'Echt mijn club geworden'

08-07-2021 18:00
39

Jens Toornstra heeft een echt Feyenoord-hart gekregen. Op het trainingskamp in Oostenrijk praat hij over het gevoel dat hij voor de club heeft. De middenvelder begint aan zijn achtste seizoen bij Feyenoord. Halverwege juni verlengde hij zijn contract, wat hem tot 2022 aan de Rotterdamse club verbindt.

"Niemand anders wil me hebben, joh", vertelt hij lachend tegen ESPN. De geboren Zuid-Hollander geeft aan heel zijn leven al voor Feyenoord te zijn. "Feyenoord is echt wel mijn club geworden", voegt hij eraan toe. De aanvallende middenvelder 'zit goed op zijn plek' in Rotterdam-Zuid en wil graag de gevierde successen opnieuw beleven. "Daar ben ik naar op zoek. Dat wil ik weer herbeleven. Ik hoop dat we dat kunnen bewerkstelligen."

Toornstra kwam in 2014 over naar Feyenoord, alvorens bij FC Utrecht en ADO Den Haag te hebben gespeeld. Inmiddels heeft de viervoudig international 262 wedstrijden voor Feyenoord op zijn naam, waarmee hij op de dertiende plaats in de historie staat bij de club. Mits Toornstra komend seizoen het merendeel van de Feyenoord-duels speelt, dringt hij de top vijf binnen. Op plek 1 staat Ben Wijnstekers, met 366 officiële wedstrijden voor de Rotterdamse formatie.