Stekelenburg: Van Gaal staat op plek één, plek twee én op nummer drie

Stekelenburg: "Van Gaal staat op plek één, plek twee én op nummer drie"

08-07-2021 20:08 Laatste update: 21:44
60

De KNVB heeft vooralsnog slechts één man op het oog als opvolger van bondscoach Frank de Boer, weet ook Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg. Directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma zijn afgereisd naar Portugal voor een onderhoud met Louis van Gaal, werd donderdag duidelijk.

Van Gaal is dé droomkandidaat. "Wat wel duidelijk is: Louis van Gaal staat op plek één, plek twee én op nummer drie", aldus Stekelenburg in het NOS Sportjournaal. "En of er op plek vier op het lijstje nog een andere naam staat, dan weten we natuurlijk niet zeker. Maar het is alle ballen op Louis van Gaal, zoveel is duidelijk."

Hoogma liet onlangs al weten dat hij op zoek was naar een 'chef en baas', met het 'aura' van Ronald Koeman. "Wat hij eigenlijk al een beetje zei, is: we zoeken Louis van Gaal. Sindsdien ging het al een beetje deze kant op, nu is het duidelijk dat ze één man het áller-, allerliefste willen." Dat de spelers zijn komst niet zouden zien zitten, doet er volgens Stekelenburg niet toe: zij hebben na het EK-echec 'niet zoveel te willen', aldus Stekelenburg.

Of Van Gaal inderdaad ingaat op de uitnodiging, is nog even de vraag. "Hij heeft niet echt gereageerd, wel geantwoord op een mailtje dat collega Sjoerd van Ramshorst hem stuurde, een week geleden. Toen zei hij heel keurig dat hij niet inhoudelijk wilde reageren. Later tekende De Volkskrant op dat hij gebeld mocht worden." Nu zet de KNVB dus de volgende stap. "Zij zullen toch niet zomaar zijn afgereisd. Dus het lijkt erop dat hij openstaat voor een gesprek. Hij kan niet verrast worden door voorwaarden, want hij is al bondscoach geweest. Of hij wil, weet ik niet. Maar hij zal ervoor openstaan om in ieder geval te praten."