Valentijn Driessen: 'Van Gaal sprak al over invulling staf en hotel in Zeist'

Valentijn Driessen: 'Van Gaal sprak al over invulling staf en hotel in Zeist'

08-07-2021 20:38 Laatste update: 21:15
118

Valentijn Driessen heeft donderdagavond bij De Oranjezomer een update gegeven over Louis van Gaal. De trainer zit al vijf jaar zonder club, maar lijkt open te staan voor een derde termijn als bondscoach: KNVB-directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma zijn al afgereisd naar Portugal voor een gesprek.

De KNVB kwam na de EK-uitschakeling tot de conclusie dat er een meer autoritaire bondscoach dan Frank de Boer aangesteld moest worden. "Uit de evaluatie kwam dat er een gebrek was aan discipline. Nou, dat hebben we kunnen zien. Zowel binnen het veld als buiten het veld", aldus Driessen in De Oranjezomer. "Dat er iemand met een harde hand moest komen, een leider met autoriteit, met internationale uitstraling en ervaring."

Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is er inmiddels al met Van Gaal over de invulling van zijn functie gesproken. "Er wordt bijvoorbeeld besproken: met welke staf wil je door? Er werd ook gesproken over dat Woudschoten, dat hotel (in Zeist, red.) waar ze zitten. Of dat allemaal wel zo geweldig is?"

Tijdens de vorige ambtsperiode van Van Gaal was Huis Ter Duin in Noordwijk nog de vaste verzamelplaats. Oranje is inmiddels overgestapt naar de KNVB Campus in Zeist, maar dat is niet iedereen even goed bevallen. "Er zijn natuurlijk ook mensen, zeker spelers die wat ouder zijn, die willen wat meer vrijheid, dat je er af en toe wel uit kan. Dat kan natuurlijk niet daar, want daar zit je gewoon opgesloten. Dus ja, dat soort dingen komen ook ter sprake, maar voornamelijk de invulling van de staf. Maar ook: hoe gaan we dat doen na die WK-kwalificatiewedstrijden en dat WK in Qatar? Want daar zal hij ongetwijfeld zijn eisen over stellen", aldus Driessen.

De internationals zouden minder enthousiast zijn over Van Gaal, maar dat hoeft volgens Driessen geen obstakel te zijn. "Een stuk of vijf zijn geconsulteerd door de bond. Die hebben gezegd: wij willen een type Koeman. Ja, die is niet beschikbaar... Frank de Boer was het ene uiterste van het type-Koeman, Van Gaal is het andere uiterste. Ze hebben in ieder geval niet gezegd dat hij niet welkom is. Ze zijn best bereid om hem te accepteren", klinkt het. "Ze hopen wel op een vleugje Koeman, zoals dat werd genoemd. Of er een Plan B is? Er is een Plan B én een Plan C zelfs. Van Bronckhorst is Plan B. En Plan C, dat is tóch een buitenlander dan. Maar zover komt het niet hè?"