Cambuur verrast en sluit contractrebel tóch in de armen: Even de tijd genomen

Cambuur verrast en sluit contractrebel tóch in de armen: "Even de tijd genomen"

08-07-2021 21:28
24

Het gepromoveerde SC Cambuur neemt David Sambissa alsnog mee naar de Eredivisie. De Franse linksback leek definitief op ramkoers te liggen met de Leeuwarders en liep uit zijn contract, maar beide partijen hebben elkaar tóch nog gevonden.

Technisch manager Foeke Booy – inmiddels tijdelijk uit de roulatie vanwege een herseninfarct – liet in juni weten dat Sambissa geen aanbieding meer hoefde te verwachten. De linksback leek tot een akkoord te komen met Cambuur, maar koos voor een nieuw management en bedacht zich weer. "Dan houdt het op. We hebben hem bedankt voor zijn diensten en veel succes gewenst met zijn vervolg elders", liet Booy toen weten.

Nu heeft hij alsnog een éénjarig contract gesigneerd, inclusief optie voor nog eens één jaar. "Hij heeft even de tijd genomen om goed na te denken over de beste vervolgstap in zijn carrière en we zijn blij dat hij tot de conclusie is gekomen dat dit bij onze club is", vertelt financieel directeur Gerard van den Belt, de plaatsvervanger van Booy, via de Cambuur-kanalen over Sambissa.

De 25-jarige Fransman kwam in 2018 over van FC Twente en speelde sindsdien 96 officiële wedstrijden namens Cambuur. In de loop van het vorige kampioensseizoen raakte hij echter zijn plekje kwijt aan Alex Bangura, die opnieuw zijn concurrent wordt.