ADO in nood: beide gegadigden afgehaakt, oplossing vóór einde van de maand nodig

ADO in nood: beide gegadigden afgehaakt, oplossing vóór einde van de maand nodig

Gepubliceerd: donderdag 8 juli 2021 om 22:40do 08-07-2021 om 22:40

Laatste update: donderdag 8 juli 2021 om 22:42do 08-07-2021 om 22:42

ADO Den Haag zit zwaar in de problemen. De Eredivisie-degradant is al maandenlang bezig met een overname, maar heeft beide gegadigden af zien haken: de komende maand belooft een spannende te worden, laat ADO donderdagavond weten via de officiële kanalen.

Verschillende partijen toonden interesse in de aandelen van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen. Vanad (Ad Nederlof) en HHC (Ed Maas, Jeroen Lentze en sinds kort Martin Jol) waren als laatste kandidaten in de race. De partij van Nederlof leek de beste papieren te hebben, maar de gesprekken met beide partijen zijn op niets uitgelopen, bevestigt ADO via de officiële kanalen: Vanad kwam er niet uit met United Vansen en HHC wilde niet met het bestuur en de andere aandeelhouders van ADO om tafel.

Ondertussen zit ADO nog – ondanks de twee miljoen euro die het nog van United Vansen tegoed heeft – met een reeks betalingsverplichtingen, waaraan spoedig voldaan moet worden. De club bevestigt dat de situatie nijpend is. 'ADO Den Haag gaat uiteraard na of er zich alsnog een nieuwe aandeelhouder en investeerder aandient. ADO Den Haag heeft naar het zich laat aanzien tot het eind van de maand de tijd om tot een oplossing te komen.'

De Residentieclub diende onlangs al zijn begroting in voor het nieuwe seizoen, waarin het voor het eerst in dertien jaar geen Eredivisie-voetbal zal spelen. Deze was echter nog niet sluitend: ADO heeft nog ruim een maand om alsnog een sluitende begroting of op zijn minst een garantstelling te overleggen, anders zou er puntenaftrek kunnen volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws