FC Barcelona worstelt met Messi-vraagstuk, Koeman 'maakt zich niet druk'

FC Barcelona worstelt met Messi-vraagstuk, Koeman 'maakt zich niet druk'

09-07-2021 07:10
60

Ronald Koeman en Joan Laporta houden vertrouwen in een langer verblijf van Lionel Messi. De Argentijnse wereldster is officieel clubloos, ondanks verwoede pogingen van FC Barcelona om zijn contract te verlengen.

Laporta werd vier maanden geleden verkozen tot president van Barcelona, maar is er nog altijd niet in geslaagd een oplossing te vinden voor Messi. Sinds vorige week heeft de Argentijn zelfs geen contract meer. "Alles gaat goed", probeert Laporta de boel te sussen.

Wedden

Meer odds

Koeman staat aan de zijde van Laporta en laat ook van zich horen. "Ik maak me er niet druk over", aldus de trainer bij een door hemzelf georganiseerd golftoernooi - de zogeheten Koeman Cup - voor het goede doel.

Van paniek bij Laporta en Koeman lijkt dus geen sprake, maar de woorden LaLiga-baas Javier Tebas donderdagavond waren hoe dan ook verontrustend. "Ik weet niet of Messi met Barcelona aan de competitie kan beginnen. Zolang er geen uitgaande transfers meer komen, is het in ieder geval onmogelijk."

Barcelona nam de laatste weken afscheid van Junior Firpo (Leeds United, 15 miljoen), Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers, huur), Jean-Clair Todibo (OGC Nice, 8,5 miljoen), Konrad de la Fuente (3 miljoen, Olympique Marseille) en Matheus Fernandes (transfervrij).