Vink kraakt Engeland: 'Die vier zouden het best lastig hebben bij Ajax of PSV'

Vink kraakt Engeland: 'Die vier zouden het best lastig hebben bij Ajax of PSV'

09-07-2021 07:58 Laatste update: 08:10
88

Marciano Vink is op z'n zachtst gezegd geen fan van EK-finalist Engeland. Het verdedigende blok met Harry Maguire, John Stones, Kalvin Phillips en Declan Rice zou het volgens de oud-international lastig hebben in de Eredivisie-top.

Ondanks het feit dat Engeland op weg naar de finale slechts één tegengoal kreeg, is Vink niet bepaald onder de indruk van het blok met verdedigers Maguire en Stones en controlerende middenvelders Rice en Phillips.

"Ik vind het gewoon zo zonde, zo zonde, dat je een blok van vier hebt met Stones, Maguire, Rice en Phillips, die, denk ik, en dan ben ik niet hooghartig, het alle vier best lastig zouden hebben om bij Ajax of PSV in de basis te staan in de Nederlandse competitie", stelt Vink bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

Vink, voorheen verdedigende middenvelder en oud-speler van zowel Ajax als PSV, krijgt tegengas van commentator Vincent Schildkamp, maar blijft bij zijn standpunt. "Zou jij dan Rice inruilen voor Gravenberch bij Ajax? Snap je wat ik bedoel? Die staan in het Engelse nationale team. En dat vind ik vrij pover."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s