Officieel pianodebuut van De Vrij: '3 uur per dag, wij houden van die discipline'

Officieel pianodebuut van De Vrij: '3 uur per dag, wij houden van die discipline'

09-07-2021 10:38 Laatste update: 10:47
30

Stefan de Vrij is momenteel aan het bijkomen van het EK, maar blijft zich vol overgave storten op zijn nieuwe hobby: pianospelen. De 29-jarige verdediger van Internazionale is zelfs te horen in het pas uitgebrachte nummer Hey Brother van de Italiaanse band Keemosabe.

De Vrij heeft in Italië het pianospelen ontdekt, is zelfstandig aan de slag gegaan en maakt volgens Antonio Curtis, de zanger van Keemosabe, grote sprongen vooruit. "Wat Stefan presteert, is echt indrukwekkend. Z'n ploeggenoten spelen FIFA en hij kruipt drie uur per dag achter de piano. Wij houden van die discipline", wordt Curtis geciteerd door RTV Rijnmond. "Zijn slimme en geconcentreerde spel op het veld zie je terug achter de piano. Ik zou geen piano kunnen leren spelen via een app op m'n telefoon. Hij wel."

Wedden

Meer odds

De verdediger zelf doet luchtig over zijn muzikale uitstapje. "Weergaloos pianospel hè", knipoogt hij. "Mijn ambities liggen vooral in het voetbal. Pianospelen is meer een leuke hobby." Hoewel De Vrij bij een concert van de cellist Redi Hasa al eens op het podium werd getrokken – "Echt, dit was zoveel spannender dan welke voetbalwedstrijd dan ook. Op het veld heb ik vertrouwen in mezelf. Op de piano nog niet. Eén foutje en ik ben het helemaal kwijt. Maar gelukkig ging het niet slecht." – kent hij zijn beperkingen. "Natuurlijk hoop ik dat Hey Brother goed wordt ontvangen, maar ik zie mijzelf niet als muzikant ooit in Ahoy staan hoor, haha."