'Carrière Rienstra (Fortuna Sittard) is in gevaar door ontdekte hartafwijking'

'Carrière Rienstra (Fortuna Sittard) is in gevaar door ontdekte hartafwijking'

09-07-2021 13:05 Laatste update: 13:12
57

Het is nog maar de vraag of de 31-jarige Ben Rienstra zijn carrière voort kan zetten. Bij de middenvelder van Fortuna Sittard is een hartafwijking ontdekt, zo meldt Voetbal International vrijdag.

De selectie van Fortuna werd op verzoek van trainer Sjors Ultee uitgebreid medisch gekeurd, schrijft VI. Daarbij werd bij Rienstra een onregelmatigheid in zijn hartslag ontdekt. Bij eerdere keuringen is dat nooit naar boven gekomen. Volgens een door Fortuna ingeschakelde arts is de afwijking dusdanig erstig dat een hervatting van Rienstra's carrière niet zonder grote risico's is.

Fortuna bevestigt via de officiële kanalen dat Rienstra er voorlopig uit is, maar meldt niet dat bij hem een hartafwijking is geconstateerd. "Op basis van recent afgenomen cardiologische onderzoeken is verder onderzoek gewenst in het belang de gezondheid van Ben. Hierin willen alle betrokken partijen geen enkel risico nemen. De komende periode zal Ben door specialisten verder worden onderzocht. Op het moment dat de diagnostiek is afgerond zullen alle partijen met meer informatie naar buiten komen. Tot die tijd zal Ben niet in actie komen voor Fortuna Sittard", laat Fortuna in een verklaring weten op de clubsite.

'Alle betrokken partijen zullen in deze periode niet ingaan op verzoeken en vragen omtrent de situatie rondom Ben Rienstra. Wij vragen u deze keuze te respecteren', schrijft de club.