Nieuws uit Alkmaar: Pavlidis verlaat Willem II en tekent vierjarig contract bij AZ

Nieuws uit Alkmaar: Pavlidis verlaat Willem II en tekent vierjarig contract bij AZ

09-07-2021 20:15 Laatste update: 10-07-2021 10:28
117

Vangelis Pavlidis gaat na ruim twee seizoenen Willem II een stap hogerop maken. De 22-jarige Griekse spits maakt de overstap naar AZ, voor naar verluidt 2,5 miljoen euro.

De Griekse spits tekent een vierjarig contract bij AZ, zo meldt de club uit Alkmaar via officiële kanalen. Pavlidis is blij met zijn overstap. "AZ is één van de beste clubs van Nederland. Mijn eerste indrukken van de club zijn ontzettend goed. De afgelopen jaren heeft AZ goede resultaten geboekt. Het spelen van Europees voetbal is iets waarnaar ik echt uitkijk."

Pavlidis sprak voor zijn transfer lang met AZ-verdediger en landgenoot Pantelis Hatzidiakos. "Ik heb veel gesproken met Panta. Het is heel bijzonder om niet alleen bij het Griekse nationale team, maar nu ook bij AZ met hem te gaan samenspelen", zo vertelt Pavlidis.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts stelt dat Pavlidis zijn plafond nog niet heeft bereikt. "Vangelis heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt in de Eredivisie en behoort tot één van de betere spitsen van de competitie. Bovendien zit er nog veel rek in zijn ontwikkeling. We gaan dit seizoen weer veel wedstrijden spelen, dat zowel in Europees verband als in de Eredivisie en KNVB Beker. Daarom willen we beschikken over een kwalitatief goede selectie. We zijn heel blij dat het vandaag is rondgekomen."

De Griekse spits werd door Willem II gescout bij het Duitse VfL Bochum. In 82 officiële wedstrijden in Tilburgse dienst kon hij 33 goals en veertien assists noteren. Vorig seizoen kwam hij tot veertien competitietreffers in Tilburg.