Ten Hag laat zich uit over transfers PSV: 'Dat is een normale reflex'

Ten Hag laat zich uit over transfers PSV: 'Dat is een normale reflex'

09-07-2021 16:27
140

Erik ten Hag heeft zich vrijdagmiddag op de persconferentie in De Lutte uitgelaten over de transferactiviteiten van PSV. De Eindhovenaren roeren zich nadrukkelijk op de transfermarkt en haalden met onder anderen Marco van Ginkel, Joël Drommel, Andre Ramalho en Davy Pröpper al de nodige versterkingen binnen.

"Dat is een normale reflex, als je de competitie zo domineert zoals wij hebben gedaan in de afgelopen drie jaar", vertelt Ten Hag. "Dan worden ze warm bij de concurrentie, dan gaan ze alles in het werk stellen om je te verslaan, om het gat kleiner te maken. Het is aan ons om dat niet te laten gebeuren. Wij weten: ergens komen is één, ergens blijven is vele malen moeilijker."

Desgevraagd vertelt Ten Hag dat hij de ontwikkelingen rondom PSV goed volgt. De oefenmeester geeft aan dat hij niet van mening is dat de Eindhovenaren hun selectie beter op orde hebben dan Ajax. "Als we dit allemaal bij elkaar houden, zijn we aardig compleet. Maar we willen ook frisse krachten erin brengen, nieuwe energie, nieuwe prikkels in de selectie brengen om de lat nog hoger te leggen", voegt Ten Hag daaraan toe.

Welke frisse krachten worden toegevoegd aan de Ajax-selectie zal de komende weken moeten blijken. Het is een publiek geheim dat de Amsterdammers zich gemeld hebben voor Steven Berghuis. Ook zou Ajax Kamaldeen Sulemana willen overtuigen om de overstap naar Amsterdam te maken.