Twente wacht niet langer op Ajax: 'Altijd optie geweest, maar duurt te lang'

Twente wacht niet langer op Ajax: 'Altijd optie geweest, maar duurt te lang'

09-07-2021 18:12
58

FC Twente zet een streep door de naam van Ajax-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp. Technisch directeur Jan Streuer laat in gesprek met TC/Tubantia weten dat het de Enschedeërs te lang duurt voordat Ajax een beslissing wil nemen.

Streuer liet eerder deze week al optekenen snel meer duidelijkheid te willen hebben van Ajax. "Ik wil weten wat we gaan doen en waar we aan toe zijn", liet hij destijds weten. Vrijdag heeft Twente besloten om niet meer op Ajax te wachten.

"Ajax kan hem alleen verhuren als ze zijn contract verlengen, dat is nog niet gebeurd", aldus Streuer. "Hij is voor ons altijd een optie geweest, maar het duurt te lang. Daar gaan we niet meer op wachten. Als we een alternatief vinden, doen we dat. En als hij later alsnog een optie is, horen we het wel."

Alternatief
Twente gaat verder kijken naar een middenvelder, maar Streuer heeft nog geen alternatief achter de hand. "Nee, op dit moment niet. We hebben een middenvelder en twee aanvallers nodig", zo geeft hij aan.

Eerder deze week kreeg Twente een dreun te verwerken: Jody Lukoki liep een zware knieblessure op en lijkt komend seizoen niet in actie te kunnen komen. "Dat is zonde, niets aan te doen. Je kunt spelers individueel verzekeren, maar dat is erg duur. Dat doen topclubs met hun duurste topspelers", zo sluit Streuer af.