Laatste reddingspoging bij ADO: 'Niemand is belangrijker dan de club'

Laatste reddingspoging bij ADO: 'Niemand is belangrijker dan de club'

Gepubliceerd: vrijdag 9 juli 2021 om 20:53vr 09-07-2021 om 20:53

Laatste update: vrijdag 9 juli 2021 om 20:53vr 09-07-2021 om 20:53

De directie, Raad van Commissarissen en beide minderheidsaandeelhouders (HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO) van ADO Den Haag hebben besloten om onvoorwaardelijk hun aandeel, bevoegdheden en posities beschikbaar te zullen stellen ten behoeve van een nieuwe aandeelhouder. Hiermee willen ze de club redden van de ondergang.

Dat meldt ADO via de clubwebsite. Afgelopen week werd bekend dat ook de laatste twee overnamekandidaten zijn afgehaakt. Reden voor de directie, RvC en de minderheidsaandeelhouders om bij elkaar te komen. Het afhaken van de overnamekandidaten kwam voornamelijk door de huurprijs van het stadion en de corporate governance (de bestuursstructuur).

Om een redding van ADO te vergemakkelijken, hebben de directie, RvC en minderheidsaandeelhouders aangegeven hun aandeel, bevoegdheden en posities beschikbaar te stellen aan een nieuwe aandeelhouder. 'Niemand is belangrijker dan de club', valt er op de website van ADO te lezen.

De club hoopt dat United Vansen, de grootaandeelhouder, dit voorbeeld volgt. ADO hoopt hierdoor dat één van de kandidaten de club alsnog over wil nemen. 'Want Den Haag kan en mag niet zonder ADO Den Haag! Het stadion mag niet het trieste gedenkteken aan het Prins Clausplein worden van de grote voetbalhistorie die Den Haag heeft gekend', zo sluit ADO af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws