Woerts kent hoogte van Feyenoord-bonus Advocaat: 'Gaat om het principe'

Woerts kent hoogte van Feyenoord-bonus Advocaat: 'Gaat om het principe'

10-07-2021 09:36
247

De bonus waar Dick Advocaat recht op zegt te hebben bedraagt ongeveer honderdduizend euro, zegt sportmarketeer Chris Woerts. In het Feyenoord-contract van Advocaat zou een clausule staan waardoor hij en zijn stafleden een bonus krijgen bij plaatsing voor Europees voetbal. Feyenoord plaatste zich voor de Conference League en dat is volgens de club geen Europees voetbal, zei Advocaat.

Bij VI EK Live onthulde Advocaat dat hij in de clinch ligt met Feyenoord over de bepaling in zijn contract. "Dick is extra boos omdat hij het afgelopen seizoen een paar ton heeft ingeleverd als gebaar naar Feyenoord, vanwege de coronamaatregelen. Ik weet niet wat hij verdient, maar dat zal rond het miljoen zijn", zegt Woerts bij De Oranjezomer. Het gaat volgens hem om 'een tonnetje'. "Het gaat meer om het principe dan om het geld."

"Dick heeft er meer de kleren in dat Feyenoord de afspraken niet nakomt dan dat hij het geld niet krijgt", voegt Hans Kraay jr. toe. Johan Derksen voegt zich daarbij. "Ik denk dat het de toon is van zo'n jurist die zegt dat hij daar geen recht op heeft. Dan ga je bij Dick op zijn tenen staan."