AZ-directeur Max Huiberts

AZ herenigt Pavlidis-broers: 'Hij brengt Griekse strijdlust met zich mee'

AZ herenigt Pavlidis-broers: 'Hij brengt Griekse strijdlust met zich mee'

10-07-2021 12:27
26

Een Pavlidis-dubbelsag voor AZ: na Vangelis heeft ook zijn jongere broertje Vasilios een contract getekend in het AFAS Stadion. De achttienjarige Griekse verdediger komt transfervrij over van Schalke 04 en sluit aan bij de Alkmaarse beloften.

Pavlidis begon zijn carrière bij Bebides 2000 in zijn geboortestad Thessaloniki. In 2017 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Schalke, waarvoor hij in de laatste speelronde van het afgelopen seizoen zijn debuut maakte. "Ik voel me hier nu al op mijn gemak", zegt de jeugdinternational, die een contract tekende tot medio 2023, met een optie voor nog twee jaar. "De faciliteiten zijn geweldig. Ik heb al een paar keer met Jong AZ meegetraind en daar ligt het niveau erg hoog. Ik hoop de komende jaren zoveel mogelijk wedstrijden bij de beloften te spelen en snel de stap naar het eerste team te zetten."

Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is blij dat AZ ook het broertje van Vangelis Pavlidis heeft aangetrokken. "Vasilios is een linksbenige verdediger die zowel in het centrum als op de flanken uit de voeten kan. Hij is snel, fysiek sterk en brengt met zijn agressie in de duels Griekse strijdlust met zich mee. De afgelopen jaren heeft hij in Duitsland laten zien over veel kwaliteiten te beschikken en dat resulteerde in zijn Bundesliga-debuut. We zijn heel benieuwd hoe hij hier gaat acclimatiseren en zich de komende jaren zal presenteren."

AZ presenteerde vrijdag al Vangelis Pavlidis. De aanvaller komt over van Willem II.