'Anderlecht vreest Ajax-interesse niet: centen komen niet op de eerste plaats'

'Anderlecht vreest Ajax-interesse niet: centen komen niet op de eerste plaats'

10-07-2021 13:12 Laatste update: 13:21
11

RSC Anderlecht wanhoopt nog niet nu Rayane Bounida een rondleiding heeft gehad bij Ajax. Onder meer de Nederlandse kampioen zit achter het vijftienjarige toptalent aan, maar de Belgische topclub denkt hem te kunnen behouden.

Volgens Het Nieuwsblad is het niet heel uniek dat jonge spelers een rondleiding krijgen bij een andere club. Bovendien tekende Bounida nog geen profcontract in Brussel, waardoor Anderlect beseft dat zulke praktijken erbij horen, schrijft de krantPaars-wit vertrouwt erop dat de jonge middenvelder de juiste keuze zal maken, ook omdat Bounida niet de indruk wekt dat hij op een vertrek aast. Zijn familie en entourage weten daarnaast dat ze goed zitten bij Anderlecht, onder meer omdat de club altijd inzet op het behalen van een diploma, een belangrijke peiler binnen de jeugdopleiding.

Anderlecht gelooft rotsvast in zijn sportieve project voor Bounida. De Brusselaars beseffen dat de financiële arm van andere clubs verder reikt, maar de familie laat een geruststellende indruk na. 'Voor hen komen de centen – volgens insiders – niet op de eerste plaats', stelt Het Nieuwsblad. Daarom heeft Anderlecht al een concreet plan ontrold. Bounida zal de komende maanden geregeld mogen meespelen met de O18. Technisch zal dat geen problemen opleveren, maar fysiek heeft de jongeling nog een weg af te leggen om ook daar zijn mannetje te staan.

De Telegraaf meldde donderdag dat Ajax achter Bounida aanzit. De dribbelaar staat te boek als misschien wel het grootste talent van België.