Ajax wint ruim van Paderborn: fraaie goal van Danilo het hoogtepunt

10-07-2021 13:55
50

Ajax heeft het trainingskamp in De Lutte besloten met een ruime oefenzege op SC Paderborn. De ploeg van coach Erik ten Hag won met 4-1 van de club uit de 2. Bundesliga.

Ajax maakte een betere indruk dan tegen de amateurs van Quick '20 en kwam na een kwartier op voorsprong. Dusan Tadic kreeg de bal met wat geluk voor de voeten en met een slimme pass bediende hij Sébastien Haller: 1-0. De Amsterdammers waren zeker nog niet in grootse doen, maar Mohammed Kudus maakte er na 38 minuten wel 2-0 van. Het was opnieuw Tadic die een loopactie van de Ghanees op waarde schatte, waarna de bal via Paderborn-verdediger Jamilu Collins in het doel eindigde.

In de tweede helft wisselde Ten Hag acht keer. Onder meer Danilo kwam in het veld. De Braziliaan zorgde op prachtige wijze voor de 3-0 met een schot in de kruising. Paderborn deed daarna iets terug via Uwe Hünemeier, die Lisandro Magallan aftroefde in de lucht na een hoekschop. Ajax wist de marge nog wel terug te brengen tot drie. Danilo werd gevloerd in de zestien, waarn Zakaria Labyd in de rebound de strafschop benutte.

Ajax speelt vrijdag zijn volgende oefenwedstrijd. Dan is Anderlecht de tegenstander.