PSV domineert, maar scoort niet: basiself voor 'Galatasaray' krijgt wel vorm

10-07-2021 18:08
137

PSV heeft zijn trainingskamp in Duitsland afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen VfL Osnabrück. De ploeg van coach Roger Schmidt kreeg voldoende kansen, maar in tegenstelling tot de eerdere oefenduels bleven doelpunten nu uit.

PSV trad aan met Mario Götze als nummer tien achter spits Eran Zahavi. Noni Madueke en Yorbe Vertessen waren de vleugelaanvallers. Vooral de Belg had het voor rust op zijn heupen, maar een beloning bleef uit. Hij kreeg ook geen assist achter zijn naam, omdat Zahavi tot twee keer toe een prima kans onbenut liet. Ook in de tweede helft domineerde het sterk gewijzigde PSV, maar weer lukte het niet om te scoren. Onder meer Bruma was ongelukkig voor het doel, op aangeven van Mohamed Ihattaren, die even eerder zelf ook verzuimde om de trekker over te halen.

PSV keert zondag weer terug naar Eindhoven, waar woensdag nog wordt geoefend tegen PAOK Saloniki. Dat is de laatste test voor de clash met Galatasaray in de Champions League-kwalificatie. Schmidt lijkt zijn opstelling al redelijk voor ogen te hebben. De beoogde basisformatie trad voor rust aan in een 4-2-3-1 formatie.

Opstelling PSV eerste helft: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Madueke, Götze, Vertessen; Zahavi

Opstelling PSV tweede helft: Drommel; Teze, Obispo, Viergever, Oppegard; Pröpper, Sangaré; Bruma, Ihattaren, Mauro Júnior; Fofana