Smaakmaker Aboukhlal voorkomt eerste AZ-nederlaag tegen Anderlecht

10-07-2021 19:14
39

AZ heeft zaterdag een nederlaag afgewend in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De ploeg van trainer Pascal Jansen sleepte in Dirkshorn een gelijkspel uit het vuur door een treffer van Zakaria Aboukhlal.

AZ begon de voorbereiding met zeges op NEC (4-1) en TOP Oss (3-0). Met de Belgische topclub wachtte nu ook de eerste tegenstander van formaat. Jesper Karlsson kreeg al na vier minuten een strafschop nadat Aboukhlal was neergehaald, maar miste. Na 35 minuten scoorde Bruno Martins Indi bijna met een poging van eigen helft. Een Alkmaarse treffer bleef echter uit en na 41 minuten was het aan de andere kant raak via Francis Amuzu.

Aan de hand van de dreigende Aboukhlal ging AZ in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Die viel een kwartier voor tijd. Onder druk van Hakon Evjen en Ernest Poku verspeelde Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge de bal zomaar aan Aboukhlal, die dat cadeautje gretig uitpakte.

Voor AZ staan volgende week opnieuw twee oefenduels op het programma. Woensdag is KRC Genk de tegenstander. Zaterdag neemt de ploeg van Jansen het op tegen RB Leipzig.

Opstelling AZ: Verhulst, Sugawara, Letschert (46. Berkhout), Martins Indi (65. Evjen), Oosting (46. Gullit), Reijnders, Clasie (46. Beukema), Evjen (46. P. Koopmeiners), Aboukhlal, De Wit, Karlsson (43. Poku).