De Jong stellig na interesse Dortmund en Bayern: 'Zij zitten in plannen PSV'

De Jong stellig na interesse Dortmund en Bayern: 'Zij zitten in plannen PSV'

10-07-2021 21:37
72

PSV-directeur John de Jong heeft een update gegeven over de stand van zaken op de transfermarkt. Hij wil zo'n vijf uitgaande transfers realiseren en houdt ook rekening met een vertrek van Donyell Malen en Denzel Dumfries. Cody Gakpo en Noni Madueke mogen echter niet weg.

"Zij zitten in de plannen voor volgend seizoen", zegt De Jong tegen het Eindhovens Dagblad. "Je weet nooit wat er de komende zeven weken nog gebeurt, maar ik heb aan hun makelaars niet het signaal afgegeven dat we rekening houden met een vertrek." Madueke staat in de belangstelling van Borussia Dortmund, terwijl Bayern München heeft geïnformeerd naar Gakpo. Eerder bracht de Franse kampioen Lille OSC een bod uit van vijftien tot twintig miljoen euro, maar PSV wil minstens dertig miljoen euro voordat het een vertrek van de zelfopgeleide Oranje-international overweegt, stelt het ED.

Geïnteresseerde clubs weten wel ongeveer wat ze voor Malen en Dumfries moeten betalen. "En dan gaan ze er in eerste instantie ver onder zitten", vertelt De Jong. "Maar wij weten wat we willen hebben. Het kan zijn dat het pas rond de wedstrijd tegen Galatasaray heel serieus wordt met de belangstelling voor hen. Misschien krijgen ze dan iets langer vrij. Hun zaakwaarnemer houdt ons op de hoogte en tot op heden heeft zich niemand gemeld met een concreet bod."

Volgens De Jong is PSV 'goed op weg' om een kampioenswaardig team op te bouwen. "Van achteruit hebben we de selectie nu denk ik goed opgebouwd. Toch blijven we streven naar verbetering." Hij sluit meer aankopen niet uit. Of dat lukt voor het treffen met Galatasaray, is afwachten. "We zijn wel volop bezig en er is natuurlijk ook wat druk omdat we een aantal uitgaande transfers willen realiseren. Dat kunnen er nog ongeveer vijf zijn."