Droom komt uit voor Messi: Argentinië wint Copa América ten koste van Brazilië

Droom komt uit voor Messi: Argentinië wint Copa América ten koste van Brazilië

11-07-2021 07:00 Laatste update: 07:06
80

Lionel Messi heeft in de nacht van zaterdag op zondag dan eindelijk zijn eerste grote prijs gewonnen met Argentinië. In de finale van de Copa América werd gastland Brazilië verslagen. 

Messi speelde bij FC Barcelona een indrukwekkend palmares bij elkaar, maar een triomf met La Albiceleste ontbrak nog. Het ging in het verleden al meermaals mis in de finale van de Copa América (2007, 2015, 2016) en de 34-jarige superster verloor ook de WK-finale van 2014 tegen Duitsland. Zijn droom is nu alsnog uitgekomen. In het hol van de leeuw in Rio de Janeiro moest Brazilië buigen.

Messi was dit toernooi al goed voor vier goals en vijf assists. In de eindstrijd maakten echter Rodrigo De Paul en Ángel Di María het verschil. De aanvaller van Paris Saint-Germain rondde een schitterende pass van De Paul fraai af. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd in het Estádio Maracanã, waar beide teams de grens van het toelaatbare opzochten. Onder meer Neymar kreeg het zwaar te verduren. Hij wist zijn stempel op het spel niet te drukken.

Richarlison kreeg kort na rust de beste kans op de gelijkmaker, maar doelman Emiliano Martínez bracht redding. In de slotfase was het opvallend genoeg Argentinië - waar Ajacied Nicolás Tagliafico nog inviel - dat de score probeerde te verdubbelen. Messi was heel dicht bij de 2-0, maar hij miste oog-in-oog met Ederson. Het maakte de blijdschap niet minder bij de aanvaller.