Götze sprak met Schmidt over nieuwe rol bij PSV: 'Mee eens dat het beter is'

Götze sprak met Schmidt over nieuwe rol bij PSV: 'Mee eens dat het beter is'

11-07-2021 07:32
70

Mario Götze is blij met zijn nieuwe rol bij PSV. Coach Roger Schmidt wil de 29-jarige spelmaker dit seizoen in de as opstellen.

"Daar ben ik het mee eens, dat het beter is", reageert Götze in gesprek met De Telegraaf. De Duitse WK-held van 2014 speelde onder meer in het oefenduel met VfL Osnabrück in de rug van spits Eran Zahavi. Hij besprak zijn nieuwe positie met Schmidt. "Hij dacht dat het een goed idee zou zijn om me op die positie te gebruiken, om ook centraal op het veld meer flexibiliteit te hebben. Zodat ik meer ruimtes kan creëren in de as van het veld en van daaruit ook van posities kan wisselen."

Wedden

Meer odds

"Dat is ook goed voor mij, dat we wat flexibeler zijn", vervolgt Götze. "Zodat we in een 4-3-3-formatie kunnen spelen als ik uitzak óf 4-2-2-2 wanneer ik voorop blijf. Ik denk dat het goed voor mezelf is en misschien ook voor het team." Tegen Osnabrück waren Noni Madueke en Yorbe Vertessen de buitenspelers, maar de Belg zal worden afgelost door Cody Gakpo bij terugkeer van vakantie. De basisploeg van PSV krijgt daarmee langzaam vorm.

"We hebben op elke positie twee echt goede spelers om hopelijk lang in drie competities te spelen dit seizoen", weet Götze, die weet dat dat vorig jaar wel anders was, mede door corona. "De energie die we nu hebben, met de nieuwe spelers, moeten we zo lang zo houden en dat is het moeilijkste deel. Er is niemand geblesseerd ook nu, dus kunnen de volle potentie benutten."

PSV oefent woensdag nog tegen PAOK Saloniki. Een week later wacht het thuisduel met Galatasaray in de voorrondes van de Champions League.