'PSV en Anderlecht brengen bod uit op makkelijk scorende Japanner'

'PSV en Anderlecht brengen bod uit op makkelijk scorende Japanner'

11-07-2021 07:54
91

PSV heeft net als Anderlecht een bod uitgebracht op Kyogo Furuhashi, zo melden althans Japanse media. De 26-jarige aanvaller staat nu nog onder contract bij Vissel Kobe, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Europa.

Onder meer het Japanse Yahoo bericht over de interesse van de Nederlandse en Belgische topclub. Furuhashi geldt als één van de beste spelers van de J-League. Hij was dit seizoen goed voor veertien doelpunten en twee assists in twintig duels. In totaal staat de teller op 48 goals en zeventien assists in 110 optredens voor Vissel Kobe. Hij speelde tot dusver zes interlands, waarin hij drie keer scoorde. De veelzijdige Furuhashi kan op alle posities voorin uit de voeten, is van origine een linksbuiten, maar speelt bij zijn club voornamelijk in de punt van de aanval.

Furuhashi werd in 2019 al eens in verband gebracht met AZ en FC Groningen, maar toen wilde Vissel Kobe - waar ook Andrés Iniesta actief is - hem niet laten gaan. Een vertrek is nu wel bespreekbaar, aangezien het voor de aanvaller weleens de laatste kans kan zijn op een Europees avontuur. Mocht hij bij PSV aan de slag gaan, dan komt hij met Ritsu Doan een landgenoot tegen.