Copa-winnaar Messi uitzinnig van vreugde: 'Ik moest van deze smet af'

Copa-winnaar Messi uitzinnig van vreugde: 'Ik moest van deze smet af'

11-07-2021 08:52 Laatste update: 14:16
66

Lionel Messi kan zijn geluk niet op. Na de verloren finales in 2007, 2015 en 2016 wist de 34-jarige ster nu wel beslag te leggen op de Copa América met Argentinië. Door een doelpunt van Ángel Di María werd aartsrivaal Brazilië verslagen (1-0). 

Voor Messi kwam daarmee een droom uit: eindelijk wist hij een grote prijs te winnen met La Albiceleste. 'Wat is dit waanzinnig mooi. Dit is geweldig, godzijdank dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Wij zijn kampioenen', schrijft de aanvaller op Instagram bij een foto waarop hij poseert met de trofee. Messi was dit toernooi goed voor vier goals en vijf assists.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

"Al te vaak vertrok ik teleurgesteld, maar ik wist dat het eens zou gebeuren", zegt Messi tegen TyC Sports. "Er is geen beter moment. Deze wedstrijd zal de geschiedenis ingaan, niet alleen door de winst, maar ook doordat we Brazilië in eigen huis hebben verslagen. Ik moest van de smet af dat ik nooit iets had gewonnen met Argentinië. Ik ben buitengewoon blij. Ik heb zo vaak van dit moment gedroomd. Voor mijn familie was het hetzelfde, of zelfs nog erger. We gingen vaak verdrietig op vakantie nadat het weer was misgegaan. Maar deze keer is het anders."

"Het is een waanzinnige en onbeschrijfelijke blijheid", vervolgt Messi. "Ondanks de vreugde kan ik nog moeilijk geloven wat we gepresteerd hebben. Na het laatste toernooi heb ik tegen de ploeg gezegd dat zij de toekomst van Argentinië zijn en ik loog niet. Dat hebben ze vandaag laten zien. Deze prijs behoort toe aan de hele ploeg, maar ook aan de spelers uit het verleden die het niet is gelukt. Ik ben meerdere keren heel dichtbij geweest met ze. Zij hebben veel betekend voor deze ploeg en hadden het ook verdiend om dit mee te maken. Ik weet dat ze erg blij voor ons zijn."

Sergio Agüero, toekomstig ploeggenoot bij FC Barcelona, staat stil bij de laatste prijs die hij samen met Messi won in het shirt van Argentinië, de olympische titel in 2008. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sergio Leonel Agüero (@kunaguero)