Amrabat kijkt vol verbazing naar Ajax-talent: '16 jaar, benieuwd hoever hij komt'

Amrabat kijkt vol verbazing naar Ajax-talent: '16 jaar, benieuwd hoever hij komt'

11-07-2021 09:18
54

Nordin Amrabat is onder de indruk van Ajax-talent Amourricho van Axel Dongen. De 34-jarige transfervrije aanvaller vraagt zich af of de Amsterdammers - die in verband worden gebracht met Steven Berghuis en Kamaldeen Sulemana - wel behoefte hebben aan twee nieuwe vleugelspelers.

"Ik zag laatst tijdens een vriendschappelijke wedstrijd een jonge speler invallen, Amourricho", begint Amrabat bij Voetbalpraat op ESPN over Van Axel Dongen, die recent de Abdelhak Nouri Trofee won voor het grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. "Een goed spelertje, sterk, snel en krachtig. Normaal heeft Ajax van die lichtgewichtjes. Deze was zestien jaar, ik zag die benen van hem… Ik ben wel benieuwd hoever hij gaat komen. Hij komt eraan, hij klopt op de deur."

Amrabat ziet de mogelijke komst van Berghuis en Sulemana vooral als 'luxeaankopen' van de Nederlandse kampioen. "Ajax heeft wel heel veel buitenspelers. Ik zou Berghuis wel halen, maar als je ook nog Sulemana haalt...", stelt de aanvaller. "Ze hebben Neres nog, Antony, Tadic. Het is een beetje zoals Idrissi vorig jaar, die heeft ook amper gespeeld. Het is geen goede keuze geweest van hem. Ik zou het niet gedaan hebben, met de vooruitzichten en spelers die Ajax heeft."