Nigeriaanse sportkrant: 'Anderlecht gaat strijd aan met AZ en aast op Okoye'

Nigeriaanse sportkrant: 'Anderlecht gaat strijd aan met AZ en aast op Okoye'

11-07-2021 09:33 Laatste update: 09:39
44

Ook RSC Anderlecht heeft interesse in Sparta-doelman Maduka Okoye, meldt de Nigeriaanse sportkrant Complete Sports. De 21-jarige doelman is in beeld bij de Belgische topclub als opvolger van Hendrik Van Crombrugge, die mogelijk vertrekt.

Okoye werd al eerder gelinkt aan Anderlecht, zoals ook de naam van Ajax viel. Afgelopen week kwam daar AZ bij. De Alkmaarders hebben de Nigeriaanse international op de korrel als vervanger van Marco Bizot. De Oranje-international leek hard op weg naar Olympiakos, maar mogelijk is er een kink in de kabel gekomen. De Griekse topclub gaat in zee met Tomás Vaclík, meldden media in het Zuid-Europese land zaterdag.

Anderlecht heeft daarmee goede papieren in de strijd om Okoye, meldt Complete Sports. Sparta verlangt naar verluidt vijf miljoen euro voor de sluitpost, die vorige zomer nog transfervrij overkwam van Fortuna Düsseldorf. In 28 optredens in de Eredivisie kreeg hij 35 goals tegen, maar hij hield ook tien keer de nul voor de ploeg van coach Henk Fraser. Naast AZ en Anderlecht zouden ook Bournemouth en Stade Reims interesse tonen.