Duidelijke opdracht Memphis bij Barcelona: 'Anders speelt hij geen wedstrijd'

Duidelijke opdracht Memphis bij Barcelona: 'Anders speelt hij geen wedstrijd'

11-07-2021 11:58
72

Aad de Mos twijfelt of Memphis Depay het gaat maken bij FC Barcelona. Het belangrijkste is dat de Nederlander in dienst gaat spelen van Lionel Messi, zodat die 'de ballen kwijt kan'.

Memphis werd deze zomer door Ronald Koeman naar Camp Nou gehaald. Het is belangrijk dat de connectie met Messi goed is. "Als hij niet in de diepte gaat zonder bal, en te veel in de buurt komt van Messi, dan speelt hij geen wedstrijd. Hij zal moeten lopen in de diepte, want Messi moet zijn ballen kwijt", begint De Mos bij de liveshow van Voetbal International.

De Mos maakt daarin de vergelijking met Luis Suárez, een van de beste vrienden van Messi. "Als je logisch nadenkt... Als speler moet je meedenken met je collega's. Messi moet de post kunnen versturen. Suárez was daarin zijn maatje, die wilde alleen maar naar de goal toe."

De concurrentie zal hevig zijn voor Memphis, die in Barcelona onder meer Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, en Sergio Agüero tegenkomt. "Het is altijd nuttig, wanneer je veel wedstrijden speelt. Dat je kwaliteit kan brengen", doelt De Mos op de breedte van de Barcelona-selectie.