Veerman-tirade verrast Heerenveen niet: 'Dat is voor kennisgeving aangenomen'

Veerman-tirade verrast Heerenveen niet: 'Dat is voor kennisgeving aangenomen'

11-07-2021 12:32
112

De uitspraken van Joey Veerman zijn voor sc Heerenveen niet als een verrassing gekomen. De spelmaker vindt dat zijn club te hoog in de boom zit bij de onderhandelingen over een transfer naar Hellas Verona.

Veerman zou graag de overstap naar Italië willen maken, maar Heerenveen vraagt tien tot twaalf miljoen euro voor de Volendammer. Dat zit hem niet lekker en in een interview met Voetbal International maakte hij daarover zijn teleurstelling kenbaar. "Dat vind ik gekkigheid, eerlijk gezegd vind ik het nergens op slaan."

Volgens datzelfde VI is Heerenveen niet in de war geraakt van die uitspraken. Tegenover het weekblad laat technisch manager Ferry de Haan weten dat de mening van Veerman 'voor kennisgeving is aangenomen' en dat het door de spelmaker verkondigde standpunt op de clubburelen al bekend was. Verder wil hij niet reageren.

De Friese club nam de 22-jarige Veerman in 2019 over van FC Volendam en kon vanaf dat moment in 53 Eredivisie-wedstrijden van hem genieten. Daarin maakte de middenvelder in totaal elf doelpunten, maar viel hij vooral op door zijn spelinzicht en passing. Hellas Verona is daar, net als meerdere andere clubs, van onder de indruk.