'Dumfries hielp Oranje nog aan zeges, zonder hem was de blamage veel groter'

'Dumfries hielp Oranje nog aan zeges, zonder hem was de blamage veel groter'

11-07-2021 12:54
57

Aad de Mos vindt dat Denzel Dumfries de beste rechtsback van het EK is. De verdediger van PSV heeft dermate veel indruk op De Mos gemaakt, dat hij hem in zijn elftal van het toernooi heeft gezet.

De Mos was zondagochtend te gast tijdens VI EK LIVE en werd gevraagd om een elftal van het toernooi op te stellen. Dumfries nam de plek als rechtsback in. "Ik had Azpilicueta in mijn hoofd, maar Dumfries heeft echt een heel goed EK gespeeld", zegt de analist en gewezen oefenmeester.

Wedden

Meer odds

Met een andere rechtervleugelverdediger had Oranje al helemaal een modderfiguur geslagen, denkt De Mos. "Hij heeft ons nog aan een paar overwinningen geholpen, want zonder hem was de blamage nog groter geweest. Een openbaring op dit niveau en een goede kaskraker voor Toon Gerbrands (algemeen directeur van PSV, red.)."

Het elftal van het toernooi volgens De Mos heeft vijf Italiaanse spelers. Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola en Federico Chiesa zijn, net als Dumfries, uitblinkers voor de gepensioneerde trainer. Ook maken Koke, Declan Rice, Raheem Sturling, Harry Kane en Romelu Lukaku deel uit van het team.