'Probeer de bal van Frenkie de Jong af te pakken en hij maakt je duizelig'

'Probeer de bal van Frenkie de Jong af te pakken en hij maakt je duizelig'

11-07-2021 14:51
89

Pepijn Lijnders vindt dat Frenkie de Jong de Nederlandse versie van Andrea Pirlo is. De assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool vond hem de grote uitblinker bij Oranje tijdens dit EK.

Lijnders wil vooropstellen dat Nederland niet goed gepresteerd heeft op het eindtoernooi, maar kon wel genieten van De Jong. "Wow, echt wow", zegt hij in een groot interview in The Athletic. "Hij is de allerbeste speler die we op die plek hebben. Hij is het startstation van elke aanval en is onze eigen versie van Andrea Pirlo."

Wedden

Meer odds

De spelmaker van FC Barcelona wordt door de Limburger als 'één van de beste spelers' bestempeld. "Probeer de bal van hem af te pakken en hij gaat je duizelig maken. De consequentie die hij toont om zich onder druk uit te voetballen is echt zo bijzonder. Hij heeft het zelfvertrouwen van een Nederlander, maar combineert dat met bescheidenheid. Dat doen de besten."

De nederlaag tegen de Tsjechen in de achtste finale van het EK (2-0) was dan ook om meerdere redenen treurig voor Lijnders. "Voor mij was dat een dubbel verlies. Niet alleen omdat we uitgeschakeld werden op het EK, maar ook omdat we vanaf dat moment niet meer naar Frenkie de Jong op het hoogste podium konden kijken."