AZ vult tijdelijke 'Wijndal-vacature' creatief in: Zag ook perspectief in Thijs

AZ vult tijdelijke 'Wijndal-vacature' creatief in: "Zag ook perspectief in Thijs"

11-07-2021 15:46 Laatste update: 16:10
58

AZ moet het vooralsnog zonder de vakantie vierende EK-ganger Owen Wijndal stellen, maar lost de afwezigheid van de linksback op creatieve wijze op. Trainer Pascal Jansen probeerde Thijs Oosting – teruggekeerd na een huurperiode bij RKC Waalwijk – tijdens het oefenduel met Anderlecht uit als linksback.

De 21-jarige Drent is opgeleid als (schaduw)spits en speelde bij Jong AZ en RKC ook wel eens als linksbuiten. Jansen heeft hem echter twee linies naar achteren geschoven. "Ten eerste hebben we met Maxim Gullit een jongen die vanuit de eigen opleiding als linksback kan spelen. Maar ik zag ook perspectief in Thijs, dus heb ik hem de ruimte gegeven om in de voorbereiding op die plek zijn ontdekkingsreis te beginnen", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Daar stond hij achter en vooralsnog laat hij daar hele goede dingen zien."

De verhuizing van Oosting doet denken aan het carrièrepad van Michael Reiziger, een oude bekende van Jansen. "Ik speelde met 'Mike' samen in de Ajax-opleiding. Hij was een nummer tien en een goede ook", aldus de AZ-trainer. Reiziger werd als prof echter omgeturnd tot rechtsback en zou die positie ook jarenlang bekleden bij het Nederlandse elftal. "De route van een profvoetballer kan op verschillende manieren lopen. De tijd zal uitwijzen of dit ook iets voor Thijs zal worden. Hij wordt in ieder geval steeds beter", stelt Jansen.

Volgens De Telegraaf stond Oosting ook op de nominatie om naar Willem II te vertrekken, in ruil voor de vrijdag vastgelegde Vangelis Pavlidis. Oosting had opnieuw samen kunnen werken met trainer Fred Grim, die RKC inmiddels heeft verruild voor buurman Willem II, maar is dus in Alkmaar gebleven.