Sparta-pareltjes nog aan boord: 'Telefoon roodgloeiend, maar nog geen bod'

Sparta-pareltjes nog aan boord: 'Telefoon roodgloeiend, maar nog geen bod'

11-07-2021 16:47
39

Sparta kan voorlopig nog altijd beschikken over twee van zijn grootste blikvangers van het vorige seizoen. Abdou Harroui en Maduka Okoye staan nog steeds onder contract bij De Kasteelheren.

Middenvelder Harroui speelde met Jong Oranje op het EK O21 in Hongarije en wordt na het weekend weer bij Sparta verwacht. De naam van de geboren Leidenaar zingt al lange tijd rond in het geruchtencircuit, maar volgens Sparta-directeur Henk van Stee is er van concrete belangstelling nog geen sprake. "Mijn telefoon staat roodgloeiend en iedere dag spreek ik weer mensen die informeren. Dat zijn dan tussenpersonen, zo gaat dat tegenwoordig. Maar er is nog altijd geen bod binnengekomen", laat hij weten aan Voetbal International.

Doelman Okoye brak vorig seizoen door en werd al gelinkt aan Ajax en AZ. Zoals het er nu naar uitziet, zal hij echter het doel van Sparta blijven verdedigen. "Het zou me niks verbazen als hij deze zomer toch weggekocht wordt, maar in dat geval hopen we hem nog een seizoen te kunnen huren", aldus Van Stee. Okoye zelf laat zich echter niet gek maken, klinkt het. "Hij heeft het hier naar zijn zin en concentreert zich op Sparta. Als er iets komt, dan komt het, maar nu is hij alleen maar met Sparta bezig."

Sparta heeft zijn voorbereiding geopend met een oefenzege op Heracles Almelo en een 3-3 gelijkspel bij AA Gent. De ploeg van trainer Henk Fraser speelt op 15 augustus zijn eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.