Van Leipzig naar de KKD: 'Het valt op dat Götze en Max in Nederland voetballen'

Van Leipzig naar de KKD: 'Het valt op dat Götze en Max in Nederland voetballen'

11-07-2021 18:27
23

Weinig spelers gaan van RB Leipzig rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie, maar Linus Zimmer durfde het aan. De 18-jarige rechtsback gaat in De Vliert zijn eerste minuten in het profvoetbal maken.

Zimmer heeft Leipzig definitief achter zich gelaten en voor twee seizoenen in Den Bosch getekend. Een opmerkelijke stap voor een talentvolle verdediger die in de Leipzig-jeugd minuten mocht maken in de UEFA Youth League. "Er zijn genoeg jongens die naar een 3. Liga-club vertrekken en ik denk dat dat een vergelijkbare stap is met die van mij", zegt de jonge Duitser tegen ELF Voetbal.

De aanwezigheid van grote Duitse namen in het Nederlandse voetbal speelde voor de back geen rol. "Natuurlijk valt het op dat spelers als Mario Götze en Philipp Max in Nederland zijn gaan spelen, maar als zij nog in de Bundesliga hadden gespeeld had ik ook voor FC Den Bosch gekozen. Ik wilde naar een eerste elftal met uitzicht op speeltijd."

Komend seizoen is het aan Zimmer en Den Bosch om de prestatie van het afgelopen seizoen te verbeteren. Onder leiding van trainer Jack de Gier werden de Brabanders negentiende en hielden ze alleen FC Dordrecht onder zich. In De Vliert hoopt men komend seizoen op meer.