Onrust rond Wembley: supporters zonder kaartje bestormen beveiligers

Onrust rond Wembley: supporters zonder kaartje bestormen beveiligers

11-07-2021 19:42 Laatste update: 19:50
56

De aftrap van de EK-finale op zondagavond is nog even weg, maar rondom Wembley is er sprake van veel onrust. Engelse fans proberen door de beveiliging heen te breken en zonder kaartje op de tribune terecht te komen.

Uit Engelse berichtgeving blijkt dat het stadion korte tijd afgesloten was om er voor te zorgen dat de situatie weer onder controle kon worden gebracht. Honderden fans zonder toegangskaartje waren door een cordon met beveiligers heen gebroken en stormden richting het stadion. De hulp van politie te paard is ingeroepen om de gemoederen tot bedaren te brengen.

De beveiliging is er echter niet gerust op dat het nu opgelost is, want op meerdere plekken proberen supporters nog steeds door te breken. Op beelden vanuit Wembley is ook te zien dat fans de hoofdingang van het stadion bereiken en daar het gebouw binnen proberen te dringen. Op de sociale media wordt de aanvangstijd van 20.00 uur lokale tijd genoemd als reden voor de onrust.

Volgens een journalist van The Daily Mail zijn tientallen fans door de eerste lijn met stewards en beveiligers heen gebroken en proberen ze nu om de draaipoortjes door te komen. Mensen die die poortjes bedienen zouden geld aangeboden krijgen en daarnaast proberen ze met mensen die wél een kaartje hebben mee te glippen.