Van der Vaart snapt KNVB: Een van de beste trainers die we ooit gehad hebben

Van der Vaart snapt KNVB: "Een van de beste trainers die we ooit gehad hebben"

11-07-2021 21:36
65

Marco van Basten noemt de naderende aanstelling van Louis van Gaal logisch. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal vraagt zich af wat Van Gaal met het elftal gaat doen. Op het WK van 2014 hanteerde de Amsterdammer het veelbesproken 5-3-2-systeem.

Daarmee haalde Nederland de halve finale. Onder Frank de Boer kwam het echter geen moment van de grond. "Als je gaat voor iemand die waarschijnlijk het beste resultaat behaalt, dan is het een begrijpelijke keuze", zegt Van Basten bij Studio Europa. "Hij heeft bewezen dat hij het kan. De manier waarop is een discussie op zich, maar hij is het meest allround en misschien de baas die ze nodig hebben. De afgelopen periode is dat niet goed gegaan."

"Ik ben benieuwd naar wat hij gaat doen. Hij speelde 5-3-2 omdat we verdedigend heel kwetsbaar waren. Uit bij Frankrijk werden we weggespeeld en toen heeft hij gezegd dat het op die manier niet kon. Nu is de situatie anders en hebben we andere spelers", zegt Van Basten.

Dat Van Gaal al even geen club meer heeft gehad, maakt Van der Vaart niet uit. "Ik vind zijn leeftijd er ook niet toe doen. Het is een van de beste trainers die we ooit gehad hebben. Het spel was op het WK van 2014 niet geweldig, maar hij maakt wel iets los bij de spelersgroep."