Arnesen: 'Feyenoord zit niet in beste financiële situatie en wil graag verkopen'

Arnesen: 'Feyenoord zit niet in beste financiële situatie en wil graag verkopen'

12-07-2021 07:24
56

Technisch directeur Frank Arnesen bevestigt dat Feyenoord gebaat is bij uitgaande transfers, maar Tyrell Malacia staat niet per se op de nominatie om te vertrekken. Een deal met Club Brugge voor de linksback zou de Rotterdammers wel financiële armslag geven.

Het Laatste Nieuws meldde dat Malacia persoonlijk akkoord is met de Belgische kampioen. Club Brugge wil zes miljoen euro betalen, maar Feyenoord verlangt elf miljoen. Arnesen schonk klare wijn, maar de Deen maakt er geen geheim van dat Feyenoord een goed bod niet kan weigeren. "We hebben bij thuiswedstrijden vorig seizoen na de winterstop door de coronamaatregelen een miljoen euro per wedstrijd verloren", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"We willen graag spelers verkopen, dat is duidelijk", aldus Arnesen. "We zitten niet in de beste financiële situatie. Dat we moeten verkopen, dát is te zwaar. Maar als we niets verkopen zijn we zeer gelimiteerd op de transfermarkt. Dan is het alleen huren of transfervrije spelers vinden." Feyenoord versterkte zich tot dusver met Francesco Antonucci (Volendam), Ofir Marciano (Hibernian), Marcus Pedersen (Molde) en huurling Guus Til, maar alleen die laatste twee stevenen af op een basisplaats onder Arne Slot.

Arnesen zoekt het in constructies zoals met de oud-AZ'er. "Til kostte een paar jaar terug nog 18 miljoen euro, maar hij kwam bij Spartak Moskou en Freiburg niet aan spelen toe. Hij deed water bij de wijn, wij compenseren het één en ander en zo kom je samen tot iets." Op die manier hopen de Rotterdammers een verdediger en rechtsbuiten binnen te halen. 'Of Club Brugge moet een niet te weigeren bedrag neerleggen en op die manier het budget van Arnesen in één klap verruimen', besluit het AD.