Lampard en Shearer balen van Kuipers: 'Betreurenswaardige fout in finale'

Lampard en Shearer balen van Kuipers: 'Betreurenswaardige fout in finale'

12-07-2021 10:14
141

Björn Kuipers leek na een verdienstelijk optreden in de EK-finale buiten schot te blijven, maar in Engeland is toch kritiek op de Nederlandse arbitrage. Jorginho had een rode kaart moeten krijgen, oordelen Frank Lampard, Alan Shearer en Jermaine Jenas.

De Italiaanse controleur raakte Jack Grealish in de verlenging hard op de knie na een duel om de bal. "Dit soort gedrag moet een rode kaart opleveren. Dit is een van de betreurenswaardigste fouten in de finale", zegt Lampard bij de BBC. Ook Shearer vindt het een fout van Kuipers. "Het was roekeloos en gevaarlijk voor de tegenstander. Het was over the top en daarom een rode kaart."

Jermaine Jenas vindt de overtreding van Jorginho helemaal kwalijk en snapt niet dat de Nederlandse leidsman slechts een gele kaart gaf aan Jorginho. "Hij had geluk dat hij op het veld mocht blijven staan. Voor deze actie verdien je gewoon een rode kaart. Jorginho maakte de overtreding met zijn noppen vooruit, een schokkende actie."

Lampard wijst niet alleen met de beschuldigende vinger naar Kuipers. Ook de VAR had volgens hem moeten ingrijpen. "Er zijn veel goede dingen in de VAR, maar ik weet vrij zeker dat als dit in de Premier League op het scherm wordt bekeken dat het een rode kaart is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie