Update: RKC bevestigt Büttner-nieuws: 'RKC-beleving is mij erg goed bevallen'

Update: RKC bevestigt Büttner-nieuws: 'RKC-beleving is mij erg goed bevallen'

12-07-2021 14:30 Laatste update: 14:29
54

RKC Waalwijk heeft Alexander Büttner vastgelegd. De 32-jarige linksback dook eind juni op bij de eredivisionist om zijn conditie op peil te houden en hij heeft nu een contract voorgeschoteld gekregen in het Mandemakers Stadion, meldt De Telegraaf.

Büttner tekent voor één seizoen voor de ploeg van coach Joseph Oosting. De oud-speler van Vitesse, Manchester United en Dinamo Moskou was transfervrij, nadat hij in januari vertrok bij het Amerikaanse New England Revolution. Even leek hij zijn loopbaan te vervolgen bij het Cypriotische Apollon Limassol, maar beide partijen raakten al snel in onmin. Volgens De Telegraaf verkiest Büttner een terugkeer in de Eredivisie nu boven de interesse van onder meer Fortuna Düsseldorf.

De geboren Doetinchemmer genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en Vitesse, waarna hij in 2007 in Arnhem zijn doorbraak beleefde. De voormalig jeugdinternational verdiende zelfs een toptransfer naar United, maar daar kwam hij nooit uit de verf. Het ging daarna bergafwaarts met zijn carrière. Via Dinamo Moskou en Anderlecht (huur) keerde hij terug bij Vitesse, waarmee hij de KNVB Beker won in 2017. Twee jaar later werd zijn contract ontbonden.

Update: RKC heeft de transfer van Büttner bevestigd. De linksback uit Doetinchem heeft voor één seizoen getekend in Waalwijk. "Na een aantal weken te hebben meegetraind bij RKC ben ik blij om nu mijn contract te tekenen. De RKC-beleving is mij erg goed bevallen en ik kijk er naar uit om komend seizoen mijn steentje bij te dragen", laat hij weten aan de RKC-kanalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s